Korte reactie Stichting alFitrah

Sommige media zijn helaas wederom bezig met het verkondigen van leugens en valsheden, geheel in lijn met het huidige anti-islaam klimaat dat door sommige media en haatpolitici wordt uitgedragen, om daarmee angst en haat te zaaien in de samenleving.

Deze berichtgevingen zijn echter geheel in strijd met hetgeen waar Stichting alFitrah daadwerkelijk voor staat, namelijk de bestrijding en voorkoming van radicalisering van o.a. moslimjongeren. De conferentie bevat zoals altijd slechts een vredelievende boodschap, en staat dit jaar in het teken van de metgezellen van de Profeet Mohammed vrede zij met hem, die geweldige personen waren van grote verdienste, van wie wij veel kunnen leren.

Diegene die uitgenodigd zijn bij alFitrah zullen ook tijdens de conferentie een vredelievende boodschap uitdragen dat zal bijdragen aan een vredevolle samenleving, dat is een belangrijk doel van de stichting en waar ze op toeziet.

Wij betreuren het feit dat de haat zaaiende Wilders niet bij ons binnenloopt om een dialoog met ons te voeren en wellicht ook de lezingen van de conferentie bij te wonen. Uiteraard weten we dat dat niet zijn stijl is, en dat hij zoals we gewend van hem zijn, dit liever aangrijpt om een relletje te veroorzaken en nog meer haat te zaaien. Desalniettemin is hij, en een ieder, moslim en niet-moslim, welkom bij de conferentie. We zijn meer dan bereid de lezingen te vertalen. Kunt u niet komen? Volg het dan live via www.fitrah.tv

UTRECHT – 8 APRIL 2015
het bestuur

Dawahagenda