Hulpverlening

De problemen in de ummah nemen helaas toe, terwijl de reguliere hulpverlening tekortschiet in de aanpak hiervan, en niet afgestemd is op de specifieke zorgbehoeften van de moslims in Nederland. Daarmee is de dringende behoefte onstaan voor betrouwbare en specialistische Islamitische hulpverlening die voorziet in de behoeften, en wel in staat is middels de wil van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa de problemen te verhelpen of zelfs te voorkomen. De Islaam is immers de enige godsdienst die de oplossingen biedt voor alle problemen in het leven. De maatschappelijke hulp- en dienstverlening van alFitrah worden gekenmerkt door professionaliteit, vertrouwelijkheid, opvoeding en re-integratie.

[hr]
[headline h=”2″]Wegens de specialistische kennis waar de geleerden van alFitrah over beschikken, biedt alFitrah middels de wil en hulp van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa op dit gebied de volgende diensten aan:[/headline]
[bulleted_list style=”check”]

  • Vrouwenhulpverlening:  elke vrouw van 12 jaar en ouder is welkom bij “Stichting al-Istiqaamah” voor alle problemen en kwesties waarmee zij te kampen heeft. De hulpverleensters zijn intensief getraind in de essentiële islamitische kennis voor het bieden van kwalitatieve en passende hulpverlening.
  • Begeleiding voor bekeerlingen: in het project “Nieuwe moslim” staat het bieden van kennis en ondersteuning centraal aan mensen die de Islaam willen binnentreden, en nieuwe moslims die begeleiding behoeven in hun beginfase.
  • Maatschappelijke hulpverlening:  alFitrah stelt zich ook ten dienste voor het bieden van maatschappelijke hulpverlening aan jongeren en ouderen, man en vrouw. Men kan bij alFitrah terecht voor de alledaagse problemen, waarbij Islamitische oplossingen worden aangereikt en professionele en vertrouwelijke hulp wordt geboden.

[/bulleted_list]

Dawahagenda